Oświadczenie Nestlé Polska S.A. 13 października 2011 roku. Wycofanie ze sprzedaży we Francji jednej partii mleka Guigoz 1

Lista Informacji PrasowychWarszawa,paź 13, 2011

Firma Nestlé France wycofała ze sprzedaży z rynku francuskiego jedną partię produktu, produkowanego wyłącznie na rynek francuski: mleko dla niemowląt marki Guigoz 1 (900 g w puszkach, numer partii 1165080622). Partia tego konkretnego produktu została wycofana, po stwierdzeniu śladowych ilości pyłu metalicznego pochodzącego z opakowania.

Produkt nie stanowi absolutnie żadnego zagrożenia dla bezpieczeństwa konsumentów, jednakże nie spełnia wysokich standardów jakości firmy Nestlé.

Wycofana partia mleka Guigoz 1, o numerze: 1165080622, z datą przydatności do spożycia 12/2012 była dostępna w sprzedaży wyłącznie na terenie Francji. Inne partie produktu nie podlegają wycofaniu ze sprzedaży.

Wspomniany produkt nie jest sprzedawany w Polsce.

Nestlé Polska pragnie uspokoić, że wszystkie produkty oferowane dla niemowląt i dzieci
w Polsce są bezpieczne do spożycia.

W produkcji wyrobów dla najmłodszych, najbardziej wymagających konsumentów bezpieczeństwo i jakość produktów są dla nas zawsze niekwestionowanym priorytetem. Nestlé przeprasza wszystkich konsumentów i klientów za wszelkie niedogodności związane
z wycofaniem wspomnianego produktu ze sprzedaży.

W przypadku wszelkich pytań dotyczących produktów Nestlé dostępnych na rynku polskim  prosimy o kontakt z Centrum Informacji, tel. 801 333 000. Zachęcamy także, aby po aktualne informacje dotyczące oferowanych przez nas wyrobów i ich bezpieczeństwa sięgać
zawsze na nasze oficjalne strony: www.nestle.pl;  www.zdrowystartwprzyszlosc.pl