Oświadczenie dotyczące dobrowolnego wycofania czterech rodzajów batonów KIT KAT.

Lista Informacji PrasowychWarszawa,mar 25, 2013

Oświadczenie Nestlé Polska S.A.
25 marca 2013 roku

Oświadczenie dotyczące dobrowolnego wycofania czterech rodzajów batonów KIT KAT Chunky (batony o wadze 48 gram - Peanut Butter, Hazelnut, Chocolate Fudge, Caramel) oraz KIT KAT Chunky Collection Giant Egg z rynku w Wielkiej Brytanii oraz Niemiec, Szwajcarii, Austrii, Singapuru, Kanady, Hong Kongu, Filipin i Malty

Podkreślamy, że wycofanie dotyczy wyłącznie wymienionych powyżej rodzajów batonów

o wadze 48 gramów KIT KAT Chunky. Inne rodzaje produktów KIT KAT nie podlegają wycofaniu ze sprzedaży.

Chcemy zapewnić, iż batony KIT KAT znajdujące się w ofercie handlowej Nestlé na polskim rynku wytwarzane są na innej linii produkcyjnej, niż wymienione powyżej, i wycofanie ich nie dotyczy.

Pragniemy podkreślić, że bezpieczeństwo i jakość produktów są nienegocjowanym priorytetem dla naszej firmy. Serdecznie przepraszamy konsumentów i klientów za wszelkie niedogodności związane z tym dobrowolnym wycofaniem produktów.

W przypadku wszelkich pytań dotyczących produktów Nestlé dostępnych na rynku polskim  prosimy o kontakt z Centrum Informacji, tel. 801 333 000. Zachęcamy także, aby po aktualne informacje dotyczące oferowanych przez nas wyrobów i ich bezpieczeństwa sięgać zawsze na nasze oficjalne strony: www.nestle.pl.