Niezależnie od tego, czy masz wieloletnie doświadczenie zawodowe, czy właśnie ukończyłeś studia, masz szansę na karierę w Nestlé. Wyszukaj oferty pracy tutaj.
Prognozy trendów kulinarnych 2013
Narodowe Stowarzyszenie Restauratorów opublikowało listę trendów żywieniowych „What’s hot in 2013”. Zestawienie powstało na podstawie informacji dostarczonych przez ponad 1800 członków Amerykańskiego Stowarzyszenia Kulinarnego.
Z przeanalizowanych danych wynika, że najważniejszym trendem 2013 roku będzie pozyskiwanie mięsa i owoców morza od lokalnych dostawców, którzy działają zgodnie z zasadami zrównoważonego rozwoju. Wysokie pozycje w rankingu zajmują także bezglutenowe jedzenie, mniejsze porcje oraz żywność inspirowana kuchnią etniczną.
10 najważniejszych trendów 2013 roku to:
- Mięso i owoce morza pozyskiwane od lokalnych dostawców
- Surowce z małych gospodarstw rolnych
- Zdrowe posiłki dla dzieci
- Pozyskiwanie produktów od dostawców, którzy prowadzą swoją działalność zgodnie z zasadami zrównoważonego rozwoju (environmental sustainability)
- Żywienie dzieci jako kulinarny temat przewodni (menu z daniami dla dzieci)
- Wzbogacanie diety o nowe gatunki i rodzaje mięs (szczególnie nowe rodzaje steków)
- Zakup lokalnych produktów
- Kuchnia bezglutenowa
- Pozyskiwanie owoców morza od firm dbających o środowisko naturalne
- Pełnoziarniste składniki w posiłkach dla dzieci
Źródło: http://investorplace.com/2012/12/top-food-trends-for-2013/