NESTLÈ

Kaszki Nestlé mają za sobą już ponad 150-letnią historię. Ich różnorodność pozwala rodzicom na dobranie za każdym razem produktu najlepszego dla ich dziecka, bez względu na etap rozwoju, na którym się znajduje. Mogą wybierać spośród licznych kaszek bezglutenowych oraz glutenowych, np. pszennych; mlecznych, do których, by otrzymać pełnowartościowy posiłek, wystarczy dodać wodę, oraz bezmlecznych, przygotowywanych na mleku modyfikowanym, a także licznych wariantów smakowych – do produkcji kaszek Nestlé wykorzystywane jest aż 11 gatunków owoców. 

Większość kaszek powstaje w Polsce, w fabryce w Kaliszu. Do ich produkcji wykorzystywane są m.in. ryż z południa Europy i francuska kukurydza. Zboża, które trafiają do małych brzuszków z kaszkami Nestlé przechodzą nawet 1000 testów jakości, a stawiane im wymagania są do 2000 razy bardziej rygorystyczne niż w przypadku produktów dla dorosłych.

Skład kaszek dostosowany jest do potrzeb niemowląt i małych dzieci – zawierają m.in. żelazo – ponad 50% dziennego zapotrzebowania dziecka w każdej porcji, jod ważny dla rozwoju funkcji poznawczych dziecka, immunoskładniki(żelazo, cynk, witamina A* i C), czyli składniki mineralne i witaminy uczestniczące w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego oraz aktywne kultury bakterii Bifidobacteriumlactis. Kaszki mleczno-ryżowe zawierają dodatkowo także kwas alfa-linolenowy (ALA) przyczyniający się do rozwoju mózgu i tkanek nerwowych.

Dowiedz się więcej na temat kaszek mlecznych i bezmlecznych Nestlé, w tym kaszek bezglutenowych.

* zawartość zgodnie z przepisami prawa