Niezależnie od tego, czy masz wieloletnie doświadczenie zawodowe, czy właśnie ukończyłeś studia, masz szansę na karierę w Nestlé. Wyszukaj oferty pracy tutaj.
Nestlé organizuje „Gotowanie dla Zdrowych Bohaterów”
Podczas obchodów Międzynarodowego Dnia Szefów Kuchni Nestlé organizuje „Gotowanie dla Zdrowych Bohaterów”.
Nestlé Polska łączy siły z Ogólnopolskim Stowarzyszeniem Szefów Kuchni i Cukierni, żeby wspólnie świętować Międzynarodowy Dzień Szefów Kuchni i promować prawidłowe nawyki żywieniowe wśród dzieci.
W ramach globalnego projektu Nestlé for Healthier Kids, dzieci ze Szkoły Podstawowej nr 146 im. Janusza Korczaka w Warszawie wezmą udział w warsztatach kulinarnych prowadzonych przez szefów kuchni Nestlé Professional i przedstawicieli Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni.
Temat przewodni tegorocznej edycji Międzynarodowego Dnia Szefów Kuchni to Gotowanie dla Zdrowych Bohaterów. Celem jest podniesienie świadomości dzieci w zakresie prawidłowego odżywiania przy wykorzystaniu ich kreatywności oraz pomysłów na zdrowe i ciekawe przepisy, które mogą wprowadzić do swojego menu.
Z pomocą szefów kuchni z Nestlé Professional oraz Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni dzieci przemienią owoce i warzywa w jadalnych „Zdrowych Bohaterów.” Taki posiłek będzie nie tylko zdrowy, ale samo jego przyrządzanie sprawi im także wiele radości.
Raport sporządzony przez Nestlé Research Centre wykazał, że angażowanie dzieci w przygotowywanie posiłków pozwala wyrobić w nich prawidłowe nawyki żywieniowe już od najmłodszych lat.
Zachęcanie dzieci do kreatywnej zabawy z użyciem warzyw i owoców jest dla nich znakomitym sposobem na odkrywanie nowych potraw oraz smaków. Akcje, takie jak warsztaty kulinarne, mają na celu podniesienie świadomości dzieci i uzmysłowienie im, jak ważne jest prawidłowe odżywianie połączone z aktywnością fizyczną.
Międzynarodowy Dzień Szefów Kuchni jest dla nas doskonałą okazją do promowania prawidłowych nawyków żywieniowych wśród dzieci poprzez program Nestlé for Healthier Kids. Zachęcając dzieci do tworzenia z owoców i warzyw „Zdrowych Bohaterów” oraz angażując je w przyrządzanie posiłków, możemy wpływać na jakość ich życia zarówno teraz jak i w przyszłości – mówi Mariola Raudo, Kierownik Działu Spraw Korporacyjnych Nestlé Polska.