Niezależnie od tego, czy masz wieloletnie doświadczenie zawodowe, czy właśnie ukończyłeś studia, masz szansę na karierę w Nestlé. Wyszukaj oferty pracy tutaj.
Żywność smaczna i pożywna
Oferujemy szerokie portfolio produktów, przyczyniając się do tego, że smaczna i prawidłowo zbilansowana dieta na każdą okazję jest w zasięgu miliardów ludzi na wszystkich etapach życia.
W dzisiejszych czasach niezwykle ważne jest, aby żywność o odpowiednim profilu żywieniowym, wyprodukowana z dbałością o zrównoważony rozwój była dostępna w przystępnej cenie. Zawsze, gdy opracowujemy produkty, musimy brać pod uwagę ich bezpieczeństwo, smak, konsystencję, wartości odżywcze, cenę i jakość. A ulepszenia w którymkolwiek z tych obszarów nie mogą odbywać się kosztem planety.
Zespół badawczo-rozwojowy Nestlé stale opracowuje nowe produkty i udoskonala te już istniejące, zachowując przy tym smak znanych, uwielbianych przez miliony konsumentów marek.
Postęp w ulepszaniu receptur produktów naszych marek
59
%
W jaki sposób rozwijamy i zmieniamy portfolio produktów?
Naszym priorytetem jest rozwój portfolio produktów z odpowiednim profilem żywieniowym poprzez dalsze inwestycje w badania i rozwój w celu wprowadzania innowacji i udoskonalania naszych produktów, w tym poprzez wzbogacanie mikroskładnikami.
Zwiększony udział składników takich jak pełne ziarno
Chcemy oferować produkty bogatsze w składniki odżywcze, zwiększając udział pożądanych składników oraz tych, których często w diecie jest za mało, takich jak pełne ziarno czy niezbędne witaminy i składniki mineralne.
Naszym celem jest umieszczenie pełnego ziarna na pierwszym miejscu w składzie jak największej liczby naszych płatków śniadaniowych oraz popieranie polityk, które sprzyjają wzrostowi spożycia pełnego ziarna.
Obniżanie zawartości cukru i soli
Stale pracujemy nad obniżeniem zawartości cukru i sodu w ramach działań mających na celu poprawę ogólnego profilu żywieniowego naszych produktów. Wraz z innymi producentami żywności i napojów zobowiązaliśmy się do ograniczenia zawartości sodu w często spożywanych produktach do 2025 roku. Osiągnęliśmy już cele w przypadku połowy z tych kategorii produktów i jesteśmy na dobrej drodze, by osiągnąć cele w odniesieniu do innych kategorii.
Kontynuujemy obniżanie zawartości cukru, soli i tłuszczów nasyconych, m.in. poprzez nowe, autorskie technologie. Nasza nowa technologia redukcji cukru zmniejsza jego zawartość w składnikach takich jak słód lub mleko nawet o 30%, przy minimalnym wpływie na smak i konsystencję.
Rozwijanie oferty produktów roślinnych
Dynamicznie rozwijamy naszą ofertę produktów roślinnych, aby zaspokoić popyt konsumentów.
W Polsce dostępne są produkty marki GARDEN GOURMET. Są one w większości oparte na białku sojowym lub białku sojowym i pszennym. Marka zachęca do wypróbowania diety bezmięsnej i angażuje się w inicjatywy takie jak Veggie Challenge.
Dostarczanie rozwiązań żywieniowych dostosowanych do konkretnych potrzeb
Nestlé Health Science (NHSc) oferuje produkty specjalnego przeznaczenia medycznego umożliwiające żywienie osób mających zwiększone zapotrzebowanie na składniki żywieniowe z powodu choroby i wspiera ich w powrocie do zdrowia. Dotyczy to zarówno pacjentów w sile wieku, jak i seniorów, zmagających się np. z chorobami onkologicznymi czy neurologicznymi. Poprzez odżywianie doustne i produkty z tej kategorii (Infasource, Resource czy Impact Oral), a także odżywianie dojelitowe (produkty: Isosource, Peptamen, Novasource, Impact Enteral), niedobory żywieniowe zostają uzupełnione o potrzebne składniki.