Niezależnie od tego, czy masz wieloletnie doświadczenie zawodowe, czy właśnie ukończyłeś studia, masz szansę na karierę w Nestlé. Wyszukaj oferty pracy tutaj.
Żywność przystępna cenowo
Na wszystkich etapach życia żywność i prawidłowe odżywianie mają fundamentalne znaczenie dla zdrowia, dobrego samopoczucia i jakości życia każdego człowieka.
Jednak wiele osób na całym świecie nie ma dostępu do odpowiedniej pod względem odżywczym i przystępnej cenowo diety, co może prowadzić do różnych form niedożywienia. Stworzenie sprawiedliwego, globalnego systemu żywnościowego oznacza zapewnienie każdemu na świecie dostępu do żywności. Nestlé podejmuje działania, by żywność o odpowiednim profilu żywieniowym była przystępna cenowo. Dlatego pomagamy uzupełniać niedobory składników odżywczych, wzbogacając nasze produkty w niezbędne mikroelementy, takie jak: żelazo, jod, cynk lub dostarczając wysokiej jakości białko.
Naszym celem jest zapewnienie dostępu do przystępnej cenowo żywności konsumentom o niższych dochodach, ze szczególnym uwzględnieniem krajów rozwijających się. Wykorzystując nasz globalny zasięg i doświadczenie w całym łańcuchu wartości, w tym w obszarze badań i rozwoju, możemy oferować szeroki asortyment produktów i usług. Są one opracowane z myślą, by w sposób przystępny cenowo zaspokajać potrzeby żywieniowe oraz odpowiadać na gusta miejscowych konsumentów, jednocześnie biorąc pod uwagę wsparcie realizacji naszych celów środowiskowych.
Dotarcie do większej liczby osób z naszymi przystępnymi cenowo produktami
#
1
Zapewnienie, że produkty z dodatkiem mikroskładników są przystępne cenowo
Staramy się odpowiadać na niedobory mikroskładników w diecie konsumentów za pomocą naszych wzbogaconych produktów. Nieustannie podejmujemy też kroki, by wprowadzać innowacje produktowe w tym obszarze.
Poprawa dostępu do wiedzy żywieniowej
Współpracujemy z rządami, uniwersytetami i organizacjami społecznymi, by poszerzać wiedzę na temat żywienia i dzielić się nią. Tworzymy kampanie edukacyjne, które mają na celu poprawę wiedzy na temat prawidłowego odżywiania i w konsekwencji mogą przyczynić się do zwiększenia spożycia czterech istotnych mikroskładników: żelaza, jodu, witaminy A i cynku.
Poprzez nasze programy realizowane w szkołach wspieramy nauczycieli w edukacji dzieci na temat prawidłowego odżywiania oraz aktywnego stylu życia, a także tworzymy webinary i podcasty, aby zaangażować dorosłych.
Zachęcanie konsumentów do stosowania zbilansowanej diety
MyMenu IQTM to narzędzie mierzące wartość odżywczą posiłku w skali od 0 do 100. Pomaga ono w łączeniu składników w celu odpowiedniego zbilansowania posiłku. Z narzędzia można skorzystać na 30 stronach internetowych na świecie – w Polsce jest ono dostępne na stronie internetowej marki WINIARY.
Angażujemy się w szereg programów edukacyjnych, by wspierać budowanie prawidłowych nawyków żywieniowych. Jednym z przykładów może być WINIARY Gotuj się na zmiany, w ramach którego marka uczy dzieci i młodzież dobrych nawyków żywieniowych, promuje aktywny styl życia oraz podpowiada, jak nie marnować żywności. Na stronie programu znajduje się wiele materiałów dla rodziców, nauczycieli i dzieci, w tym podcasty, scenariusze zajęć czy artykuły eksperckie. W 13 edycjach programu wzięło udział ponad 1 100 000 dzieci i zaangażowanych zostało ponad 20 000 nauczycieli z całej Polski.