Niezależnie od tego, czy masz wieloletnie doświadczenie zawodowe, czy właśnie ukończyłeś studia, masz szansę na karierę w Nestlé. Wyszukaj oferty pracy tutaj.
Fotorelacja z Międzynarodowej Konferencji Jubileuszowej SGGW „Nauka o żywieniu człowieka – osiągnięcia i wyzwania”
Teoretycy i praktycy związani z nauką o żywieniu człowieka nieustannie dokładają starań, aby ich praca przyczyniała się do poprawy jakości życia społeczeństwa. Dlatego tak ważne są wspólne spotkania, podczas których przedstawiciele świata nauki i biznesu mogą wymienić się swoimi osiągnięciami i doświadczeniem. Okazją ku temu była Międzynarodowa Konferencja Jubileuszowa „Nauka o żywieniu człowieka – osiągnięcia i wyzwania”, zorganizowana przez Wydział Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji SGGW w dniach 28-29 czerwca 2013 roku. W wydarzeniu, podsumowującym 35-lat Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji oraz 60-lecie pracy zawodowej w SGGW Prof. dr hab., dr h.c. Stanisława Bergera, twórcy Wydziału, uczestniczyli przedstawiciele firmy Nestlé Polska S.A. wraz z laureatami II edycji ogólnopolskiego konkursu żywieniowego, realizowanego w ramach strategii Nestlé Nutrition, Health and Wellness.
Prof. dr hab., dr h.c. Stanisław Berger podczas uroczystości został ogłoszony Honorowym Dziekanem Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji. Dwudniowej konferencji nieustannie towarzyszyły liczne podziękowania Prof. Stanisławowi Bergerowi za trud włożony w rozwój nauki o żywieniu. Swoją wdzięczność wyrazili także przedstawiciele firmy Nestlé Polska S.A.: Małgorzata Szlendak, Kierownik ds. Komunikacji Korporacyjnej i PR oraz Agnieszka Piskała, Starszy Specjalista ds. Żywienia.
Twórca Wydziału Nauk o Żywności Człowieka i Konsumpcji, podobnie jak podczas całej swojej pracy naukowej, skierował specjalne słowa do Młodych Żywieniowców. Laureaci II edycji ogólnopolskiego konkursu Nestlé mieli niepowtarzalną okazją, by osobiście porozmawiać z prof. Stanisławem Bergerem, który z wielką radością i zaangażowaniem uczestniczył w całej konferencji.
Dla młodych żywieniowców udział w naukowej konferencji już na początku kariery zawodowej jest niezwykle ważnym elementem rozwoju. Konferencja była okazją do zbudowania cennych kontaktów ze specjalistami z całego kraju i innymi studentami oraz dała możliwość spojrzenia na tematy związane z żywieniem z różnych perspektyw.
Podczas dwudniowej konferencji omówione zostały czołowe zagadnienia związane z nauką o żywieniu w tym m.in.: rola żywienia człowieka w zapewnieniu zdrowia publicznego, współczesne trendy w produkcji żywności czy łączenie nauki z praktyką.
W ramach sesji „Nauka praktyce” Agnieszka Piskała, Starszy Specjalista ds. Żywienia w Nestlé Polska S.A. wygłosiła prelekcję o dobrych praktykach firmy, w tym o renowacjach i innowacjach produktowych, których celem jest poprawa profilu żywieniowego. Jak podkreślała w swoim wystąpieniu Agnieszka Piskała: Narzędzia, które wykorzystujemy w praktyce podczas naszej pracy wywodzą się właśnie z nauki.
W konferencji wzięli udział laureaci II edycji konkursu żywieniowego Nestlé: Sebastian Kasza (Małopolska Wyższa Szkoła im. Dietla w Krakowie), Justyna Lenda (Warszawski Uniwersytet Medyczny), Dorota Sikora (Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie), Agnieszka Anczykowska (Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie), Sylwia Wychowałek (Uniwersytet Medyczny w Łodzi), Agata Moździerz (Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie), Monika Gackowska (Uniwersytet Mikołaja Kopernika w Toruniu, Collegium Medicum w Bydgoszczy), Natalia Ulewicz (Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie).
Udział w konferencji był nagrodą za ich wiedzę i umiejętności, którymi wykazali się, przygotowując prace konkursowe do II edycji ogólnopolskiego projektu Nestlé, skierowanego do studentów kierunków związanych z żywieniem. Podczas konferencji Katarzyna Zadka Specjalista ds. Żywienia Nestlé Polska S.A., koordynator II edycji ogólnopolskiego projektu studenckiego Nestlé Nutrition, Health & Wellness (NHW) wręczyła laureatom dyplomy, gratulując im zaangażowania, umiejętności i niegasnącej motywacji do dalszego rozwoju zawodowego.
Więcej zdjęć z konferencji jest dostępnych tutaj.