ROASTELIER™ by NESCAFÉ został zaprojektowany z myślą o stworzeniu prostego i dostępnego procesu palenia kawy, który zadowoli najbardziej wymagających odbiorców. Nasza innowacyjna technologia umożliwia ustawienie parametrów maszyny według indywidualnych preferencji, które – dzięki możliwości wyboru różnych poziomów wypalania kawy – pozwolą na uzyskanie wyjątkowego smaku. ROASTELIER™ przygotuje zarówno wysokiej jakości kawę espresso, jak i dedykowaną alternatywnym metodom parzenia.
– ROASTELIER™ by NESCAFÉ to innowacyjny, autorski koncept NESTLÉ Professional. Polega on na tym, że kawiarnia może wypalać kawę na bieżąco, dzięki czemu jest ona absolutnie świeża. Pozwala to podnieść jakość serwowanej kawy w danej kawiarni. Oprócz tego, lokal ma także szansę na stworzenie swojego autorskiego blendu. W ramach konceptu dostępne są różne kawy, które mogą być wypalane w odmiennych temperaturach, co daje nam duże możliwości, jeśli chodzi o blendowanie i kreowanie – zaznacza Daniel Alavi, Beverages Group Product Manager.
Nasze nowoczesne piece działają w oparciu o technologię INTELLIRoast™ i opracowane przez nas specjalne filtry. Unikalny system odprowadzania dymu zaprojektowaliśmy w taki sposób, aby mógł być ustawiony w dwóch konfiguracjach – obok pieca lub pod ladą – w zależności od preferencji. Klienci, którzy posiadają własny system wentylacyjny, mogą również podłączyć piec bezpośrednio.

– Obecnie Projekt ROASTELIER™ zakłada korzystanie z trzech kaw Arabica pochodzących z Kolumbii, Brazylii oraz Etiopii. Z tych kaw możemy stworzyć swój własny blend. Nie sugerujemy Klientowi, jaką kawę powinien serwować swoim konsumentom – dajemy surowce i zachęcamy do blendowania. Koncept ROASTELIER™ by NESCAFÉ daje nie tylko możliwości wypalania niepowtarzalnej w smaku kawy, ale również jej dystrybucji do swoich Klientów. Do tego celu zapewniamy dodatkowo m.in. drukarkę do drukowania etykiet, dzięki czemu sprzedawanie autorskich mieszanek kawy stanie się jeszcze łatwiejsze – wyjaśnia Wojciech Fiegel, Beverages Solution Business Development & Trade Asset Manager.
Klientom, z którymi rozpoczynamy współpracę, zapewniamy kompleksowe wsparcie, począwszy od instalacji pieca i wyposażenia we wszystkie niezbędne urządzenia (jak np. profesjonalny ekspres ciśnieniowy, młynki czy akcesoria do metod alternatywnych), aż po oryginalne umeblowanie wnętrza kawiarni. Oferujemy również personalizowane szkolenia w zakresie umiejętności baristycznych, wiedzy o kawie, podstaw roastingu, obsługi pieców ROASTELIER™ czy degustacji kaw. Do każdej współpracy z Klientem podchodzimy indywidualnie – tak, aby przekształcenie kawiarni w mikropalarnię ROASTELIER™ było płynne i efektywne.
Zachęcamy do śledzenia informacji o koncepcie w mediach społecznościowych Instagram oraz Facebook, a także wysłuchania odcinka „Podcastu o kawie”, z którego dowiecie się więcej o koncepcie ROASTELIER™ by NESCAFÉ. O innowacyjnym sposobie rzemieślniczego wypalania kawy opowiadają eksperci NESTLÉ Professional: Daniel Alavi, Maciej Borowiecki oraz Wojciech Fiegel.
https://podcastokawie.pl/roastelier-autorska-kawa-palona-w-kawiarni/