Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

NESTLÈ

Nestle kaszki

 

Kaszki Nestlé mają za sobą już ponad 150-letnią historię. Ich różnorodność pozwala rodzicom na dobranie za każdym razem produktu najlepszego dla ich dziecka, bez względu na etap rozwoju, na którym się znajduje. Mogą wybierać spośród licznych kaszek bezglutenowych oraz glutenowych, np. pszennych; a w asortymencie są także kaszki mleczne, do których dodając wyłącznie wodę otrzymuje się pełnowartościowy produkt, a także kaszki bezmleczne, które do przygotowania wymagają dodania mleka modyfikowanego. Kaszki Nestlé mają wiele wariantów smakowych, ponieważ do produkcji wykorzystywanych jest aż 11 gatunków owoców.

Większość kaszek powstaje w Polsce, w fabryce w Kaliszu. Do ich produkcji wykorzystywane są m.in. ryż z południa Europy i francuska kukurydza. Zboża, które trafiają do małych brzuszków z kaszkami Nestlé przechodzą nawet 1000 testów jakości, a stawiane im wymagania są do 2000 razy bardziej rygorystyczne niż w przypadku produktów dla dorosłych.

Skład kaszek dostosowany jest do potrzeb niemowląt i małych dzieci. Zawierają: żelazo – ponad 50% dziennego zapotrzebowania dziecka w każdej porcji, jod ważny dla rozwoju funkcji poznawczych dziecka, immunoskładniki (żelazo, cynk, witamina A* i C), czyli składniki mineralne i witaminy uczestniczące w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego oraz aktywne kultury bakterii Bifidobacterium lactis. Kaszki mleczno-ryżowe zawierają dodatkowo także kwas alfa-linolenowy (ALA) przyczyniający się do rozwoju mózgu i tkanek nerwowych.

Dowiedz się więcej na temat kaszek mlecznych i bezmlecznych Nestlé, w tym kaszek bezglutenowych.

* zawartość zgodnie z przepisami prawa